Főoldal Növénykatalógus Lombhullatók Campsis radicans Yellow Trumpet / Trombitafolyondár Sárga

Kapcsolat velünk

Növénykatalógus

Kövess minket Instragamon is!!

Instagram

Információ: Az Ön böngészője nem fogadja a cookie-kat. A termékek kosárba rakásához és megvásárlásukhoz engedélyeznie kell a cookie-kat.
Lombhullatók arrow Campsis radicans Yellow Trumpet / Trombitafolyondár Sárga
Campsis radicans Flamenco / Trombitafolyondár PirosCanna indica / Rózsanád

Campsis radicans Yellow Trumpet / Trombitafolyondár Sárga
Tekintse meg a nagy képet


Campsis radicans Yellow Trumpet / Trombitafolyondár Sárga

Egységár (darab): 490 Ft

Tegye fel kérdését a termékről

A Campsis radicans Yellow Trumpet / Trombitafolyondár Sárga, Észak-Amerika déli és keleti részén őshonos, gyorsan növekvő cserje, amely szinte mindenre felkapaszkodik léggyökerei segítségével. A trombita- vagy szivarfafélék (Bignoniaceae) családjába tartozik. A Campsis nemzetséget mindösszesen két faj alkotja, a másik képviselője a Kelet-Ázsiában honos kínai vagy nagyvirágú trombitacserje (Campsis grandiflora). Mindkét fajnak, és két növény fajhibridjének (Campsis × tagliabunda) is számtalan nemesített kerti változata létezik.

Kezdetben visszafogottabb, de később kimondottan gyors fejlődésű, akár 10-12 méter magasra is felkapaszkodó cserje. Töve körül idővel sok gyökérsarjat fejleszt. Levelei nagyok, sötétzöldek. Nagy, tölcséres virágokat hoz, melyek kívül narancssárgák, belül sárgák, pártakarimája pedig skarlátvörös. Az alapfajtól eltérően a termesztésben más színváltozatok is előfordulnak a halvány sárgától a sötétvörösig. Júliustól szeptemberig, bőségesen virágzik. Termései hosszúkásak, tokszerű.

Melegkedvelő és fényigényes növény. Az idősebb, jó begyökeresedett példányok kiváló szárazságtűrők. Fiatalon nem árt takarni a tövét, árnyékoljuk cserjékkel és öntözzük bőségesen. Februárban metsszük kissé vissza a vesszőit a nyári bőséges virágzás érdekében. Bár leggyakrabban kő-, és házfalakra futtatják, alkalmas pergolák vagy a kerítés befuttatására is. Gondoskodjunk megfelelő támasztékról, esetlegesen kötözéssel segítsük terjedését. Az első néhány évben a fiatal növényeket télen a hideggel szemben gyökérnyak körül a talaj feltöltésével védhetjük.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.
:

Vásárlói vélemények:

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.


Utolsó frissítés: Friday, 2019 October 18 06:48

 

Növény keresése


Az összes termék


Speciális keresés

Elfelejtette jelszavát?
Elfelejtette felhasználónevét?
Még nincs fiókja? Regisztráljon

Ugrás a bevásárlókosárhoz
A bevásárlókosara jelenleg üres.