Kapcsolat velünk

Növénykatalógus

Kövess minket Instragamon is!!

Instagram

Teahibrid rózsa / Dame de CoureTeahibrid rózsa / Eifel Tower

Teahibrid rózsa / Double Delight
Tekintse meg a nagy képet


Teahibrid rózsa / Double Delight

Egységár (darab): 1 200 Ft

Tegye fel kérdését a termékről

Krémszínű, piros szegővel, telt virágú, erősen illatos.

Ültetés: A teahibryd rózsatövek általában egymástól 60 cm sor-, 40 cm tőtávolság legyenek.

Metszés: A metszés ideje február vége, április közepe, de esetleg a tél elején is elvégezhetjük ezt a műveletet. Általános szabály, hogy 3-4 vázágat hagyunk, a gyenge növekedésűeket 3-4 szemre, a közepes növekedésűeket 5-6 szemre, az erős növekedésűeket 6-8 szemre metsszük. Metszés után két héttel vizsgáljuk meg rózsatöveinket. Nézzük meg, hogy minden szem kihajtott-e, és vigyázzunk arra, hogy minden rügyből lehetőleg csak egy hajtás fejlődjék. Ha a rügy, amelyre tavasszal metszettünk, nem hajtana ki, az alatta lévő, már duzzadó rügyre metsszük vissza. Metszeni mindig ferdén, közvetlenül 5-10 mm-rel a rügy felett kell úgy, hogy a rügy mindig a metszés magasabbik oldalán legyen. A legfelső rügy mindig arra nézzen amerre az új hajtást nevelni akarjuk. A vadhajtásokat és az elöregedett ágakat tőből távolítsuk el. A sérült beteg hajtásokat távolítsuk el. A bokor közepén levő vagy befele növő vesszőket vágjuk ki, a bokrokat ez által tegyük szellőssé.

Öntözés: Az időjárástól függően 8-12 naponta 20-30 l/m2 vízzel locsoljuk meg rózsáinkat. Lehetőleg reggelente és árasztásos módszerrel locsoljunk.

Tápanyag utánpótlás: Tápanyag utánpótlásra az ültetés évében nincs szükség. A második évtől dolgozzunk a talajba négyzetméterenként 5-10 kg istállótrágyát. Ügyeljünk arra, hogy csak érett trágyát használjunk, mert a trágya korhadó részei a hajszálgyökereket károsítja. A komposztot is meg hálálja a rózsa. Szerves trágya mellett műtrágyát is kell használnunk. Fejtrágyaként négyzetméterenként 8-10 dkg komplex műtrágyát adjunk. Tapasztalataim szerint kiváló a Volldünger, ez ugyan is, az alapelemeken kívül mikroelemeket is tartalmaz. Akár kiszórva, akár vízben feloldva használhatjuk. A tápanyag utánpótlást levéltrágyázással is segíthetjük, 2-3 hetente 0,5 %-os Wuxal- vagy Voldünger-oldatos permetezéssel.

Téli ápolás: A rózsatöveket késő ősszel földdel felkupacoljuk olyan magasan, hogy a szemzés fölött 15-20 cm magasságban takarja a föld. Takarás előtt a föld alá kerülő hajtásokat lombtalanítsuk, a leszedett lombot távolítsuk el. Ha a rózsatövek magasra nőttek, egyharmad részüket vágjuk vissza.
Teahibrid rózsa / Double Delight 1 200 Ft


Vásárlói vélemények:

Ragadics Ferencné  (2013. szeptember 15., vasárnap)
Értékelés: 5
Szerintem az egyik legcsodálatosabb rózsa,nagyon illatos,gyönyörü a formája és a szine,a virágok nagyon tartósak,igazi ékszer a kertemben.
Talán ez(ek) a termék(ek) is érdeklik Önt

1 200 Ft
1 200 Ft
1 200 Ft
1 200 Ft

Utolsó frissítés: Saturday, 2019 December 07 15:32

 

Növény keresése