Főoldal Növénykatalógus Örökzöldek Cupressocyparis leylandii Leyland ciprus / Leylandi ciprus

Kapcsolat velünk

Növénykatalógus

Kövess minket Instragamon is!!

Instagram

Örökzöldek arrow Cupressocyparis leylandii Leyland ciprus / Leylandi ciprus
Cupressocyparis leylandii gold rider / Leylandi ciprus sárgaCupressocyparis leylandii Silver dust / Tarka leylandi ciprus

Cupressocyparis leylandii Leyland ciprus / Leylandi ciprus
Tekintse meg a nagy képet


Cupressocyparis leylandii Leyland ciprus / Leylandi ciprus

Egységár (darab): 700 Ft

Tegye fel kérdését a termékről

A Cupressocyparis leylandii / leylandi ciprus kétfajta növény kereszteződéséből (Cupressus macrocarpa és Chamaecyparis nootkatensis) jött létre. 1800-as években került Angliába. Kiváló sövényfenyő (sövénynövény). Széles kúp alakú gyors növekedésű, ellenálló fa. Angliában elsősorban sövények létesítésére használják. A kiültetett növények gyorsan nőnek és teljesen télállóak. A leyland ciprus bármilyen talajban jól fejlődik, bírja a szárazságot de a nedvesebb talajokat meghálálja a még gyorsabb növekedéssel. 65-90 cm-t is nőhet évente.

Nyírás nélkül 20 éves korában magassága 15 méter, szélessége 4,5 méter, - szabályos kúp alakú koronát nevel. Legnagyobb magassága maximum 30 méter. Levelei mélyzöld színűek. Sövényként ültetve tőtávolsága 100-150 cm. A leylandi sövény nyírását kora tavasszal márciusban végezzük.

A sövény nyírása végezhető nyár közepén is a hajtásnövekedés leállásakor, de ekkor a napfényre kerülő levelei megéghetnek, ami esztétikai szempontból nem előnyös. A növényeken semmiféle kártevő vagy kórokozó károsítását nem észlelték eddig.

Termékeink konténeres termesztésüek, ezért fagymentes időszakban bármikor kiültethetők.

Télállóság: Zóna 6a -23.3 °C.

:

Vásárlói vélemények:

kun.edina  (2019. február 23., szombat)
Értékelés: 5
A legkisebből rendeltünk 12 tövet, mindegyik sértetlenül érkezett szépek és egészségesek. A telet egytől egyig átvészelték.
Köszönjük!
Talán ez(ek) a termék(ek) is érdeklik Önt

600 Ft
1 600 Ft
1 600 Ft
2 200 Ft

Utolsó frissítés: Saturday, 2019 November 23 00:06

 

Növény keresése