Főoldal Növénykatalógus Gyümölcsfa, gyömülcstermők Naspolya fajták Mespilus germanica Hollandi óriás / Hollandi óriás naspolya

Kapcsolat velünk

Növénykatalógus

Kövess minket Instragamon is!!

Instagram

Gyümölcsfa, gyömülcstermők arrow Naspolya fajták arrow Mespilus germanica Hollandi óriás / Hollandi óriás naspolya
Melissa officinalis / CitromfűMespilus germanica Szentesi Rózsa / Szentesi Rózsa naspolya

Mespilus germanica Hollandi óriás / Hollandi óriás naspolya
Tekintse meg a nagy képet


Mespilus germanica Hollandi óriás / Hollandi óriás naspolya

Egységár (darab): 1 600 Ft

Tegye fel kérdését a termékről

A Mespilus germanica Hollandi óriás / Hollandi óriás naspolya, Hollandiából származó, elterjedt fajta. Későn érik, novemberig szedhető. Gyümölcsei nagyok 50-60 gramm. Héja vastag, rágós, gyakran berepedezik, ezért kevésbé tetszetős. Húsa közepes minőségű, feltűnően nagy magokkal. Október végétől szedhető, fanyar termését tulajdonképpen éretlenül szedjük le az első fagyok bekövetkezte előtt, és tároljuk mindaddig, amíg a kocsány felől a gyümölcshús puhulni kezd. Az utóérlelést követően kellemesen fanyar, jellegzetes ízűvé váló gyümölcse karácsony táján igen finom csemege.

A fa magassága akár az 5 métert is elérheti. A naspolyafára a széles korona jellemző, ami kellemes árnyékot szolgáltat. Tavasz végén nagy, fehér virágot hoz, ősszel narancsszínű lombot. Levelei akár a 10 cm-es nagyságot is elérhetik, és a fonákjukon szőrösek. Nem igényes növény, de kedveli a hűvösebb klímát, és a mélyebb termőrétegű, nyirkosabb talajokat.

A naspolyabokrot nem szabad metszeni, mert virágai a vesszők végén helyezkednek el, ezért minden vessző lemetszése egyben a termést is csökkenti. A növény a kártevők és a betegségek nemigen károsítják, szinte egyáltalán nem szorul permetezésre.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.
Mespilus germanica Hollandi óriás / Hollandi óriás naspolya 1 600 Ft


Vásárlói vélemények:

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.


Utolsó frissítés: Sunday, 2019 November 17 13:47

 

Növény keresése