Kapcsolat velünk

Növénykatalógus

Kövess minket Instragamon is!!

Instagram

Magastörzsű rózsa / GoldsternMagastörzsű rózsa / Kronenburg

Magastörzsű rózsa / Kimonó
Tekintse meg a nagy képet


Magastörzsű rózsa / Kimonó

Egységár (darab): 3 900 Ft

Tegye fel kérdését a termékről

Rózsaszín, polyantha rózsa.

Ültetés: A magastörzsű rózsatöveket 100×100 cm-es térállásba telepítjük. Ültetés után kikarozzuk.

Metszés: A metszés ideje február vége, április közepe, de esetleg a tél elején is elvégezhetjük ezt a műveletet. Amennyiben a koronába teahybrid rózsa van szemezve, akkor a teahybrid fajtára jellemző metszést alkalmazzuk. Amennyiben polyantha van a koronába szemezve, úgy az e fajtára jellemző metszést alkalmazzuk.

Öntözés: Az időjárástól függően 8-12 naponta 20-30 l/m2 vízzel locsoljuk meg rózsáinkat. Lehetőleg reggelente és árasztásos módszerrel locsoljunk.

Tápanyag utánpótlás: Tápanyag utánpótlásra az ültetés évében nincs szükség. A második évtől dolgozzunk a talajba négyzetméterenként 5-10 kg istállótrágyát. Ügyeljünk arra, hogy csak érett trágyát használjunk, mert a trágya korhadó részei a hajszálgyökereket károsítja. A komposztot is meg hálálja a rózsa. Szerves trágya mellett műtrágyát is kell használnunk. Fejtrágyaként négyzetméterenként 8-10 dkg komplex műtrágyát adjunk. Tapasztalataim szerint kiváló a Volldünger, ez ugyan is, az alapelemeken kívül mikroelemeket is tartalmaz. Akár kiszórva, akár vízben feloldva használhatjuk. A tápanyag utánpótlást levéltrágyázással is segíthetjük, 2-3 hetente 0,5 %-os Wuxal- vagy Voldünger-oldatos permetezéssel.

Téli ápolás:A magastörzsű rózsatövet a karótól eloldva a törzset lehajlítjuk úgy, hogy a korona a földön legyen. Előtte ajánlatos a hajtások egyharmadát levágni, a megmaradt ágakat lelevelezni. A lehajtott korona közét lomlevélel vagy törekkel béleljük ki majd földdel vékonyan betakarjuk.
Magastörzsű rózsa / Kimonó 3 900 Ft


Vásárlói vélemények:

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.


Utolsó frissítés: Tuesday, 2019 November 12 12:06

 

Növény keresése