Kapcsolat velünk

Növénykatalógus

Kövess minket Instragamon is!!

Instagram

Cserjék, Bokrok, Rózsák arrow Rózsák arrow Magastörzsű rózsák arrow Magastörzsű rózsa / Apricot Blosson
Lythrum salicaria / Réti füzényMagastörzsű rózsa / Béke

Magastörzsű rózsa / Apricot Blosson
Tekintse meg a nagy képet


Magastörzsű rózsa / Apricot Blosson

Egységár (darab): 3 900 Ft

Tegye fel kérdését a termékről

Barackvirág színű, csöngő koronát nevel. Törzsmagasság 1,3 m.

Ültetés: A magastörzsű rózsatöveket 100×100 cm-es térállásba telepítjük. Ültetés után kikarozzuk.

Metszés: A metszés ideje február vége, április közepe, de esetleg a tél elején is elvégezhetjük ezt a műveletet. Amennyiben a koronába teahybrid rózsa van szemezve, akkor a teahybrid fajtára jellemző metszést alkalmazzuk. Amennyiben polyantha van a koronába szemezve, úgy az e fajtára jellemző metszést alkalmazzuk.

Öntözés: Az időjárástól függően 8-12 naponta 20-30 l/m2 vízzel locsoljuk meg rózsáinkat. Lehetőleg reggelente és árasztásos módszerrel locsoljunk.

Tápanyag utánpótlás: Tápanyag utánpótlásra az ültetés évében nincs szükség. A második évtől dolgozzunk a talajba négyzetméterenként 5-10 kg istállótrágyát. Ügyeljünk arra, hogy csak érett trágyát használjunk, mert a trágya korhadó részei a hajszálgyökereket károsítja. A komposztot is meg hálálja a rózsa. Szerves trágya mellett műtrágyát is kell használnunk. Fejtrágyaként négyzetméterenként 8-10 dkg komplex műtrágyát adjunk. Tapasztalataim szerint kiváló a Volldünger, ez ugyan is, az alapelemeken kívül mikroelemeket is tartalmaz. Akár kiszórva, akár vízben feloldva használhatjuk. A tápanyag utánpótlást levéltrágyázással is segíthetjük, 2-3 hetente 0,5 %-os Wuxal- vagy Voldünger-oldatos permetezéssel.

Téli ápolás:A magastörzsű rózsák védelme. Ezek gyökérzete és törzse vadrózsa, a koronája azonban nemes rózsa. A vadrózsa fagytűrő, a nemes rózsa fagyérzékeny. Ezért csak a koronát kell védeni még pedig oly módon, hogy az ágak közét kitömjük újságpapírral és a mérsékelten visszametszett koronát beburkoljuk csomagolópapírral, vagy – ami még célszerűbb – ráhúzunk egy papírzsákot. Műanyag fóliát ne használjunk, mert nem szellőzik, meg egyébként se nyújt védelmet a tél viszontagságai ellen.
Magastörzsű rózsa / Apricot Blosson 3 900 Ft


Vásárlói vélemények:

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.


Talán ez(ek) a termék(ek) is érdeklik Önt

3 900 Ft
3 900 Ft
3 900 Ft
3 900 Ft

Utolsó frissítés: Tuesday, 2019 November 12 12:06

 

Növény keresése