Főoldal Növénykatalógus Lombhullatók Blackberry Thornfree / Thornfree tüskétlen szeder

Kapcsolat velünk

Növénykatalógus

Kövess minket Instragamon is!!

Instagram

Lombhullatók arrow Blackberry Thornfree / Thornfree tüskétlen szeder
Betula utilis Long Trunk / Csüngő himalájai nyírBougainvillea / Murvafürt

Blackberry Thornfree / Thornfree tüskétlen szeder
Tekintse meg a nagy képet


Blackberry Thornfree / Thornfree tüskétlen szeder

Egységár (darab): 900 Ft

Tegye fel kérdését a termékről

A Blackberry Thornfree / Thornfree tüskétlen szeder, 2-4 m magas, tüskementes, kúszó növekedésű, erős támrendszert igényel. Nagyon bőtermő, nagyszemű, 4,5 g/db átlagsúlyú, fekete színű, kemény húsú, fényes, lédús, kellemes ízű fajta. Július végétől szeptember közepéig érik. Öntermékeny. A Merton Thornless tüske nélküli fajtát keresztezték az észak-amerikai merev szárú, tüskével borított, sarjakkal rendelkező fajtákkal, és ebből állították elő a világszerte terjedő tüske nélküli szederfajtát: Thornfree 1966-ban.

Napos, szélvédett fekvésben érzi magát a legjobban, aszályos nyáron öntözni szükséges. Mivel magasra nő, megfelelő erősségű támasztékot igényel. A legkedvezőbb a középkötött, levegős és humuszban gazdag talaj. A talajvíz még átmenetileg sem emelkedhet a gyökérzóna közelébe. Vizes, túl nedves talajokon a szederültetvény a gyökérkárosodás miatt rövidebb életű lesz és a Phytophtora-fertőzés veszélye is megnő. Szárazságtűrőbb, mint a málna, mégis nagyon vízigényes. Biztonságosan csak 700-800 mm-t meghaladó csapadékmennyiség mellett termeszthető. Különösen fontos a június–július és az augusztusi csapadék. Hazánkban árutermelő szederültetvényt csak öntözési lehetőség esetén ajánlatos telepíteni.

Javasolt sortávolsága 2,5-3 méter, tőtávolsága 1,5-2 méter. Továbbá szükséges a rendszeres metszés, az oldalhajtások eltávolítása. Az szüret után az új hajtások számát növényenként 3-5-re kell csökkenteni. Hektáronként 10-15 tonna is lehet a hozama.

Télállóság: Zóna 6a -23.3 °C.
Blackberry Thornfree / Thornfree tüskétlen szeder 900 Ft


Vásárlói vélemények:

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.


Talán ez(ek) a termék(ek) is érdeklik Önt

500 Ft
11 500 Ft
9 500 Ft
9 000 Ft

Utolsó frissítés: Wednesday, 2019 November 20 18:26

 

Növény keresése