Kapcsolat velünk

Növénykatalógus

Kövess minket Instragamon is!!

Instagram

Cserepes, virágok arrow Hibiscus rosa-sinensis / Hibiszkusz arrow Hibiscus rosa-sinensis / Hibiscus fragilis
Hibiscus rosa-sinensis / Heaven Scent as a DoubleHibiscus rosa-sinensis / Mother Lode Yellow

Hibiscus rosa-sinensis / Hibiscus fragilis
Tekintse meg a nagy képet


Hibiscus rosa-sinensis / Hibiscus fragilis

Egységár (darab): 1 500 Ft

Tegye fel kérdését a termékről

A növény akár a másfél méteres magasságot is elérheti, és ha megfelelő körülményeket biztosítunk számára, egész évben virágzik otthonunkban. Hatalmas tölcsér alakú virágai sajnos csak egy két napig virágzik, de kárpótol minket az egész éves bőséges virágfelhozatallal. Rengetek, színben pompázik ez a szép mediterrán növény, a fehértől, a rózsaszínen át, a bordóig minden színben találkozhatunk vele.

Tavasszal és ősszel érdemes egyszer visszametszeni, és szintén tavasszal és ősszel megelőző permetezést végezni a kártevők ellen. A kisebb növényeket akár évente is átültethetjük nagyobb cserépbe, ehhez laza, jó vízáteresztő képességű virágföldet válasszunk. A nagyobbakat csak két-háromévente ültessük át, később csak felszíni talajcserét végezzünk. A növényt nem csak kertben tarthatjuk, hanem egy világos és hűvös előtérbe vagy télikertbe is elhelyezhetjük. Ültessük el egy szép nagy dézsába, vagy ha igazi mediterrán hangulatot szeretnénk otthonunkba, akkor válasszunk egy nagy cserép színű kerámia virágtartót. A mediterrán országokban a hibiszkuszt sövényként is ültetik, kertekben tereken sokszor találkozunk ilyen megoldással. Érdemes kipróbálni kertünkben is.

A hibiszkusz legfontosabb igénye, tavasztól őszig a rendszeres tápanyag utánpótlás, és a tavaszi őszi metszés. Minél többet metsszük a növényt, annál több virágot és dúsabb növekedést kapunk. A legtöbb hibiszkuszt sajnos előszeretettel támadják meg a tetvek és más kártevők, ezért tavasszal és ősszel érdemes megelőző permetezést végezni, hogy a megtelepedett rovarok még kikelés előtt elpusztuljanak.


Egy –egy gerezd fokhagyma a cserépbe ledugva is megoldhatja a kellemetlen kártevők látogatását. Fényigény: Szereti a világos, fényes teret, és imádja a nyári napsütést. Víz igény: Nyáron öntözzük bőven a növényt, a földje legyen mindig nedves, de télen csökkentsük a locsolást, csak akkor öntözzük, ha a földje már kissé kiszáradt. Tápanyag: Tavasztól őszig tápoldatozzuk hetente egyszer. Télen, ha szeretnénk, hogy virágot hozzon, kéthetente egyszer adjunk neki kevés tápoldatot. Hőmérséklet: Nyáron átlagos meleg és párás klímát kedveli, de télen 12-15 fok az ideális neki.

Télállóság: Zóna 9a -6.7 °C.
Hibiscus rosa-sinensis / Hibiscus fragilis 1 500 Ft


Vásárlói vélemények:

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.


Talán ez(ek) a termék(ek) is érdeklik Önt

1 500 Ft
1 500 Ft
1 500 Ft
1 500 Ft

Utolsó frissítés: Friday, 2019 December 13 10:03

 

Növény keresése