Kapcsolat velünk

Növénykatalógus

Kövess minket Instragamon is!!

Instagram

Cserjék, Bokrok, Rózsák arrow Rózsák arrow Futórózsák arrow Futórózsa / Blase Superior
Fraxinus ornus Mecsek / Gömb kőrisFutórózsa / Casino

Futórózsa / Blase Superior
Tekintse meg a nagy képet


Futórózsa / Blase Superior

Egységár (darab): 1 200 Ft

Tegye fel kérdését a termékről

Sötétpiros, fürtös, teltvirágú, illatos.

Ültetés: A futórózsák 150-200 cm-re legyenek egymástól, 50-60 cm-re a faltól, 20 cm-re a támasztéktól. Ha pergola vagy oszlop mellé telepítünk, egy-egy oszlop köré két-két azonos fajtájú futórózsát ültessünk.

Metszés: A metszés ideje február vége, április közepe, de esetleg a tél elején is elvégezhetjük ezt a műveletet. A futórózsák metszése ifjító és formáló jellegű legyen. Metszeni mindig ferdén, közvetlenül 5-10 mm-rel a rügy felett kell úgy, hogy a rügy mindig a metszés magasabbik oldalán legyen. A legfelső rügy mindig arra nézzen amerre az új hajtást nevelni akarjuk. A vadhajtásokat és az elöregedett ágakat tőből távolítsuk el. A sérült beteg hajtásokat távolítsuk el. A bokor közepén levő vagy befele növő vesszőket vágjuk ki, a bokrokat ez által tegyük szellőssé. A futórózsa ágait kötözni kel különben súlyánál fogva elterül. Kötözni lehet oszlophoz, pergolához, dróthálóhoz stb.

Öntözés: Az időjárástól függően 8-12 naponta 20-30 l/m2 vízzel locsoljuk meg rózsáinkat. Lehetőleg reggelente és árasztásos módszerrel locsoljunk.

Tápanyag utánpótlás: Tápanyag utánpótlásra az ültetés évében nincs szükség. A második évtől dolgozzunk a talajba négyzetméterenként 5-10 kg istállótrágyát. Ügyeljünk arra, hogy csak érett trágyát használjunk, mert a trágya korhadó részei a hajszálgyökereket károsítja. A komposztot is meg hálálja a rózsa. Szerves trágya mellett műtrágyát is kell használnunk. Fejtrágyaként négyzetméterenként 8-10 dkg komplex műtrágyát adjunk. Tapasztalataim szerint kiváló a Volldünger, ez ugyan is, az alapelemeken kívül mikroelemeket is tartalmaz. Akár kiszórva, akár vízben feloldva használhatjuk. A tápanyag utánpótlást levéltrágyázással is segíthetjük, 2-3 hetente 0,5 %-os Wuxal- vagy Voldünger-oldatos permetezéssel.

Téli ápolás: A rózsatöveket késő ősszel földdel kupacoljuk fel olyan magasan, hogy a szemzés fölött 15-20 cm magasságban takarja a föld. Takarás előtt a föld alá kerülő hajtásokat lombtalanítsuk, a leszedett lombot távolítsuk el. A futórózsa elé állíthatunk nádtakarót is. Ha ez elmarad akkor sincs nagy baj, mivel a futórózsák tőből kihajtanak.
Futórózsa / Blase Superior 1 200 Ft


Vásárlói vélemények:

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.


Talán ez(ek) a termék(ek) is érdeklik Önt

1 200 Ft
1 200 Ft
1 200 Ft
1 200 Ft

Utolsó frissítés: Wednesday, 2019 November 20 05:18

 

Növény keresése