Főoldal Növénykatalógus Egy- és kétnyári virágok Pennisetum glaucum 'Purple Majesty' / Indiai Díszköles

Kapcsolat velünk

Növénykatalógus

Kövess minket Instragamon is!!

Instagram

Egy- és kétnyári virágok arrow Pennisetum glaucum 'Purple Majesty' / Indiai Díszköles
Pennisetum alopecuroides / Évelő tollborzfűPennisetum macrourum white lancer / Afrikai tollborzfű

Pennisetum glaucum 'Purple Majesty' / Indiai Díszköles
Tekintse meg a nagy képet


Pennisetum glaucum 'Purple Majesty' / Indiai Díszköles

Egységár (darab): 550 Ft

Tegye fel kérdését a termékről

Lila impozáns 'Purple Majesty' díszes köles. A köles, egyike a világ legrégibb termesztett gabonájának, mint élelmiszer vagy takarmány. A növény nagyon hasonlít a kukoricára. Egynyári, meleg nyarakon nő 2-5 méter magasra. Kiterjedt gyökérzete teszi lehetővé, hogy szárazságtűrő. Nyáron nő hosszú, üveg kefe-szerű virágzata. Magról szaporítható.

Kiültetni szabadba, csak miután a talaj felmelegedett. Mivel trópusi eredetű, nem nő sokat, amíg az időjárás melegszik, de aztán gyorsan növekedni kezd. Az optimális hőmérséklet a növekedéshez 30 és 35 °C így lehet, hogy sohasem éri el a maximális méretét, hűvös nyarak miatt. Teljes napot kíván, mivel a több fény erősebb és vastagabb szárakat eredményez, és a levélzet besötétülése is csak teljes napon jön létre. Minden növénynek 1-3 fő szára nő, de lehet több is. Virágzata, hasonlít a gyékényre. A könnyű, jó vízelvezetésű talajt szereti, de szinte bármilyen típusú talajban megél.

A fiatal palánták zöld lombúak, amint fejlődnek, a sötét elszíneződés a 8 levél után kezdődik. Jól tűri a szegényes talajt és a száraz körülményeket, de erőteljesebben fog nőni, a korai műtrágya és következetes öntözés hatására. A díszkölesnek kevés a kártevője, de néha levéltetű megfertőzheti a növényeket. A lila szín jól kombinálható más növényekkel.

Télállóság: Zóna 8a -12.2 °C.

a href="https://www.profifaiskola.hu/novenykatalogus/bambuszok-diszfuvek-nadak/pennisetum-glaucum-purple-majesty-indiai-d%C3%ADszk%C3%B6les-" mce_href="https://www.profifaiskola.hu/novenykatalogus/bambuszok-diszfuvek-nadak/pennisetum-glaucum-purple-majesty-indiai-d%C3%ADszk%C3%B6les-
Pennisetum glaucum 'Purple Majesty' / Indiai Díszköles 550 Ft


Vásárlói vélemények:

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.


Talán ez(ek) a termék(ek) is érdeklik Önt

900 Ft
750 Ft
550 Ft
550 Ft

Utolsó frissítés: Wednesday, 2019 November 20 13:09

 

Növény keresése