Főoldal Növénykatalógus Díszfák Salix matsudana Tortuosa / Spirálfűz

Kapcsolat velünk

Növénykatalógus

Kövess minket Instragamon is!!

Instagram

Díszfák arrow Salix matsudana Tortuosa / Spirálfűz
Salix integra Hakuro Nishiki / Tarkalevelű Japán FűzSalix purpurea Gracilis / Uráli csigolyafűz

Salix matsudana Tortuosa / Spirálfűz
Tekintse meg a nagy képet


Salix matsudana Tortuosa / Spirálfűz

Egységár (darab): 1 200 Ft

Tegye fel kérdését a termékről

A Salix matsudana Tortuosa / Spirálfűz 10-15 méteres díszfa. Lándzsás levelei,Csavarodó ágai vannak. Talajban nem válogat, de fényigényes. Szoliterként érvényesül igazán.

Fás szárú, cserje- vagy fa termetű, lombhullató, kétlaki évelő növény. A fa alakú füzek előbb karógyökeret növesztenek, majd ebből dúsan elágazó oldalgyökerek rendszerét. A cserje alakú füzek gyökérzete kezdettől nagyon szerteágazó. A gyökérzet jellegét mindig erősen befolyásolják a talaj tulajdonságai. Kérge eleinte sima zöld vagy vöröseszöld, később – különösen az alsó néhány méteren – mély, hosszanti barázdákkal felrepedezik. Szórt állású rügyei a legtöbbször hosszúkásak, keskenyek, ághoz simulóak, kopaszok, fénylők vagy finoman molyhosak.

A legtöbb faj hajtásai hosszúak, vékonyak, hajlékonyak, sárgás- vagy vöröseszöldek, gyakran lecsüngők. Leveleinek nyele általában rövid, a lemezek keskenyek, hosszúkásak, lándzsásak, vagy tojásdadok, esetleg apró kerekdedek. A szélük finoman fűrészelt, esetleg ép és hullámosak. Az ép szélű murvalevelek hónaljában növő, egyivarú virágai nagyon egyszerűek: a virágtakaró hiányzik, a porzós virágokban kevés porzó van, a termős virágokban egyetlen termő. A virágzat barka. A virágok tövében nektárt termel. A nőivarú virágok fehérek vagy zöldek, a porzós barkák sárgák, esetleg pirosak. Termése sokmagvú, több kopácsú tokokból álló füzér. A magvak alig 1 mm hosszúak, zöldesbarnák.

Laza és kötött talajon egyaránt megél. Kétlaki. A legtöbb faj erősen fény- és vízigényes, ezek főleg folyó- és állóvizek partján. Az időszakos vízborítást is jól tűrik. Magyarországon február-márciusban virágzik; virágait rovarok porozzák be. Termése május-júniusban érik be. Magról és dugványról is jól szaporodik, kitűnően sarjad. Különösen az első években rendkívül gyorsan nő.


Termékeink konténeres termesztésüek, ezért fagymentes időszakban bármikor kiültethetők.

Télállóság: Zóna 4b -31.7 °C.
:

Vásárlói vélemények:

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.


Talán ez(ek) a termék(ek) is érdeklik Önt

900 Ft
600 Ft
5 200 Ft
490 Ft

Utolsó frissítés: Tuesday, 2019 December 10 04:50

 

Növény keresése