Kapcsolat velünk

Növénykatalógus

Kövess minket Instragamon is!!

Instagram

Gyümölcsfa, gyömülcstermők arrow Alma fajták arrow Malus domestica Idared / Idared alma
Malus domestica Húsvéti rozmaring / Húsvéti rozmaring almaMalus domestica Jonagold / Jonagold alma

Malus domestica Idared / Idared alma
Tekintse meg a nagy képet


Malus domestica Idared / Idared alma

Egységár (darab): 1 600 Ft

Tegye fel kérdését a termékről

A Malus domestica Idared / Idared alma, az egyik leghosszabban és jobb minőségben tárolható almafajtánk, így a magyar almatermesztés sikerfajtájának tekinthető. Gyümölcse középnagy vagy nagy méretű 170-200g, enyhén lapított gömb alakú, a közepénél "hasas". Világossárga alapszínű felületét - a napfény hatására - csaknem egészében élénk világospiros, mosott fedőszín borítja. Héja sima, mérsékelten viaszos. Húsa sárgásfehér színű, lédús, idővel lassan puhuló, de nyomódásra érzékeny. Íze kellemesen, enyhén savanykás.

Fája a fejlődés kezdeti szakaszában erősebb növekedésű, ami a termőkorba érve mérséklődik. Koronája szétterülő habitusú; nemcsak a többéves, hanem az egyéves termőalapokon is termőrügyeket fejleszt, minden nehézség nélkül nevelhető, alakítható. Intenzív termelési környezetben is kiválóan kezelhető, mivel az ideális koronaforma kialakítására lekötözés nélkül is lehetőséget nyújt, a termőre fordulással egyidejűleg a korona szintje saját magát építi fel. A nyári metszés alkalmazása a jobb fedőszín és a kedvezőbb cukortartalom elérése érdekében javasolt. Korán termőre fordul és rendszeresen, bőven terem, tehát termőképessége igen jó. Érési ideje: szeptember végén - október elején van.


Fája nagyon könnyen kezelhető. Egyedüli komolyabb hátránya a lisztharmat iránti érzékenysége. Virágzási ideje középkorai. Porzófajtái a Fiesta, Gloster, Jonathan, a Golden Delicious és klónjai, Julired, Starking, Maigold.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.
Malus domestica Idared / Idared alma 1 600 Ft


Vásárlói vélemények:

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.


Talán ez(ek) a termék(ek) is érdeklik Önt

1 600 Ft
1 600 Ft
1 600 Ft
1 600 Ft

Utolsó frissítés: Friday, 2019 November 15 08:45

 

Növény keresése